دو اسید چرب "غیر معمول" جدید کشف شد.
بالا: گل و تخم گیاه بنفشه چینی (Orychophragmus violaceus). پایین: ساختارهای اسیدهای چرب تک و غیر اشباع نشده نبراسکانیک (1) و ووهانیک (2). بخش های متیل ووهانات (2a) با رزونانس 13C و 1H به طور کامل با کادر های قرمز و کربن های شماره دار مشخص شده است. اعتبار تصویر: Li et al، doi: 10.1038 / s41477-018-0225-7
اسیدهای چرب عناصر اصلی روغن های گیاهی هستند که بیشتر به دلیل نقش آنها در آشپزخانه شناخته شده اند اما در سوخت های بیودیزل، روان کننده ها و سایر کاربردهای صنعتی نیز استفاده شده اند.
ساختار اسیدهای چرب موجود در روغن، هم به تأثیر سلامتی و هم به مزایای صنعتی آن کمک می کند.
بیشتر روغنهای گیاهی بدون قفسه مانند کانولا یا روغن سویا حاوی همان 5 اسید چرب هستند. آن اسیدهای چرب معمولی همگی حاوی 16 یا 18 اتم کربن هستند و ساختارهای مولکولی مشابهی دارند.
در مقابل، اسیدهای نبراسکانیک و ووهانیک تازه کشف شده در بین طبقه ای از اسیدهای چرب "غیرمعمول" قرار می گیرند که حاوی اتم کربن کمتر یا بیشتر هستند - هر دو دارای 24 - و شاخه های مولکولی غیر معمول هستند که ناشی از آن کربن ها هستند.
"چه معمولی و چه غیر معمول، تمام اسیدهای چرب شناخته شده به طور کلی از همان دستورالعمل پیروی می کنند: آنها در پایان چرخه بیوشیمیایی چهار مرحله ای دو اتم کربن را اضافه می کنند، سپس این کار را تا زمان کامل شدن کار ادامه دهید." محقق دانشگاه کشاورزی هواجونگ و دانشگاه نبراسکا-لینکلن.
"اما اسیدهای نبراسکانیک و ووهانیک به نظر می رسد اگر خارج از باکتری های خاص دیده شوند به ندرت از کتاب خارج می شوند."
"به نظر می رسد که هر دو اسید تا زمان اضافه شدن 10 جفت اتم کربن از متن سنتی پیروی می کنند."
"پس از رسیدن به این نقطه عطف، به نظر می رسد که اسیدها دو مرحله آخر چرخه چهار مرحله ای را پشت سر می گذارند، دوبار کاهش روزمره را برای تسریع در افزودن جفت های کربن یازدهم و دوازدهم انجام می دهند."
این فرآیند همچنین یک شاخه اکسیژن-هیدروژن یا گروه هیدروکسیل را در زنجیره اسید چرب پشت سر می گذارد.
پروفسور کاهون گفت: "ما ایده ای در مورد مسیر بیوشیمیایی داشتیم، اما کاملاً متفاوت از آنچه در کتابهای بیوشیمی وجود دارد، بود."
"به نظر می رسد که این اسیدهای چرب نیز در دانه های شاهی بنفشه به گونه ای ذخیره می شوند که قبلاً در مورد روغنهای گیاهی دیگر آن را ندیده ایم."
این مونتاژ و ساختار منحصر به فرد می تواند عملکرد برتر روغن مربوطه را بعنوان روان کننده به حساب آورد.
در مقایسه با روغن کرچک، روغن شاهی بنفشه باعث کاهش اصطکاک بین سطوح فولادی 20٪ در 77 درجه فارنهایت (25 درجه سانتیگراد) و حدود 300٪ در 212 درجه فارنهایت (100 درجه سانتیگراد) می شود.
دکتر دیانا برمن، پژوهشگر دانشگاه شمال تگزاس، گفت: "هنگامی که ما مولکول های زنجیره بلند و چیدمان آنها را دیدیم، می دانستیم روغن موجود در دانه های شاهی بنفشه چینی یک روان کننده عالی خواهد بود."
وی افزود: "این روغن فقط توانایی تکمیل یا جایگزینی روغن مبتنی بر نفت را ندارد. همچنین می تواند جایگزین مصنوعی شود. این یک راه حل تجدید پذیر برای یک مشکل با منابع محدود است. "
منبع:
Xiangjun Li et al. Discontinuous fatty acid elongation yields hydroxylated seed oil with improved function. Nature Plants, published online August 27, 2018; doi: 10.1038/s41477-018-0225-7

سلام مطلب مفیدی بود..