گروه لاوزی

برای علاقه مندان به زیست شناسی، سلامت و پزشکی

گروه لاوزی

برای علاقه مندان به زیست شناسی، سلامت و پزشکی

باکتریها زنجیره های مروارید را تشکیل می دهند.

سه شنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۸، ۰۶:۱۹ ب.ظ

 

باکتری ها دهان ندارند. آنها با جذب مواد محیطی از طریق دیواره سلولی خود غذا می خورند. با این وجود محدودیتهای جسمی طبیعی برای این روش "خوردن غذا" وجود دارد. برای دور زدن این محدودیت ها، برخی از باکتری ها سطح سلولهایشان را بزرگ می کنند. به عنوان مثال، آنها لوله های بزرگ یا حباب های کوچک ایجاد می کنند، به اصطلاح وزیکول. گروهی از محققان به سرپرستی جنس هاردر از انستیتوی مکس پلانک برای میکروبیولوژی دریایی در برمن، آلمان، اکنون برای اولین بار مشاهده کرده اند که باکتری ها ابتدا لوله ها و سپس وزیکول ها را تشکیل می دهند.

 

تصویر میکروسکوپ الکترونی از یک زنجیره مروارید طولانی در فلاوباکتریوم. اعتبار: موسسه ماکس پلانک برای میکروبیولوژی دریایی / تانجا فیشر

 

باکتری های دریای شمال با زنجیره های مروارید

 

هاردر می گوید: "ما فلاوباکتریوم را که در دریای شمال رواج دارد، بررسی کرده ایم." این باکتری ها در یک محیط فقیر از مواد مغذی، به اصطلاح الیگوتروفیک، زندگی می کنند. بنابراین برای آنها بزرگ شدن سطح سلول مفید است و بنابراین فضای بیشتری برای نگه داشتن و جذب قند و مواد غذایی دیگر با آنزیم های روی سطح دارند. هاردر ادامه می دهد: "باکتری هایی که برای این منظور دارای وزیکول یا لوله هستند از قبل مشاهده شده اند." "فلاوباکترهای مورد مطالعه ما یکی پس از دیگری وجود دارد. ابتدا ما لوله ها را مشاهده کردیم، سپس رشته های منظم مروارید. تشکیل مروارید احتمالاً ناشی از پیچاندن مولکولهای اسید چرب در دیواره سلولی است."

 

استراتژی زیست محیطی موفق

 

فلاوباکترهای مورد بررسی در این مطالعه، در شکوفایی های به اصطلاح باکتریایی در دریای شمال، در تعداد زیادی ظاهر می شوند که پس از شکوفا شدن سالانه جلبک های بهاری، رخ می دهد. آنها مجموعه خاصی از آنزیم ها را برای استفاده از لامینارین، قند ذخیره سازی جلبک ها دارند. هاردر و همکارانش لامینارین رنگی باکتری را تغذیه کردند تا بررسی کنند آیا بین زنجیره های مروارید و "سلول اصلی" تبادل وجود دارد. و در واقع، رنگ نیز در زنجیره های مروارید ظاهر شد. هارد توضیح می دهد: "ما فکر می کنیم که آنزیم های موجود بر روی سطح زنجیره های مروارید، قند لامینارین را خرد کرده و سپس آن را به سلول تحویل می دهند."  "وقوع گسترده فلاوباکتری ها پس از شکوفه های جلبکی، موفقیت اکولوژیکی آنها را آشکار می کند.

 

 

منبع:

Tanja Fischer, Martin Schorb, Greta Reintjes, Androniki Kolovou, Rachel Santarella-Mellwig, Stephanie Markert, Erhard Rhiel, Sten Littmann, Dörte Becher, Thomas Schweder, Jens Harder. Biopearling of Interconnected Outer Membrane Vesicle Chains by a Marine Flavobacterium. Applied and Environmental Microbiology, 2019; 85 (19) DOI: 10.1128/AEM.00829-19

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۸/۰۷/۱۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی